Productieve weken

Productieve weken

15 oktober 2024

Productieve weken

Na twee intensieve weken op het droge was het eindelijk tijd om weer te water te gaan. Een schip op de kant blijft toch een gek gezicht. Maar het waren wel twee bijzonder productieve weken! We hebben alles aangepakt wat mogelijk was – en zelfs nog meer. De buitenkant van het schip is volledig opnieuw in de verf gezet, en het ziet er weer prachtig uit. Ook aan dek is er volop geschilderd en gelakt, zodat we ook daar kunnen genieten van de pracht van het schip.

Naast al het schilderwerk zijn alle motoren grondig nagekeken en up-to-date gebracht qua onderhoud. We hebben de elektrische storingen opgelost, het ventilatiesysteem zoveel mogelijk gereinigd, de wimpelstok gerepareerd, enkele luiken opnieuw gekit, kleppen die stroef liepen weer gangbaar gemaakt, en nog veel meer. Ook de opslagruimtes zijn volledig schoongemaakt en waar nodig geschilderd, terwijl Mieke druk bezig was deze aan te vullen voor de aankomende reizen.

In het tuig hebben we de afgelopen tijd niet heel veel gedaan, behalve het vervangen van de voorstag. De komende tijd gaan we verder met het stellen van de stagen, het aanslaan van de zeilen, het vervangen van de topping lifts, het vernieuwen van de boegstagen, en meer. Daar zullen we de komende tien dagen nog wel wat werkuren aan kwijt zijn…