Laten we naar Tonga gaan!

Laten we naar Tonga gaan!

30 augustus 2024

Laten we naar Tonga gaan!

Onze reis naar Tonga begon meteen al vol avontuur. Door het onstuimige weer op Rarotonga konden we de haven niet in, en zo lagen we op de eerste middag van onze reis voor anker aan de westkust. Om iedereen aan boord te krijgen, moesten we met de rubberboot vanaf het strand door de nauwe doorgang in het rif rondom het eiland varen.

En het avontuur hield daar niet op… Er was voorspeld dat de wind ’s nachts zou aantrekken en naar het noorden zou draaien, wat ons compleet onbeschut zou achterlaten op onze ankerplek. Daarom besloten we meteen het anker op te halen en koers te zetten naar de open zee.

De eerste nacht op zee was ruig; de wind bereikte snelheden tot windkracht 7 en blies ons van achteren aan, waardoor het schip flink rolde over de golven. Voor sommigen van ons was deze hobbelige start even teveel voor de maag, maar gelukkig kalmeerden de zee, de deining en de wind al binnen een dag.

We zijn nu aan onze derde dag op zee bezig en alles begint steeds meer te lijken op het romantische beeld van zeilen in de tropische Stille Oceaan. De dagen zijn zonnig en warm, de nachten helder, en we worden getrakteerd op een schitterende sterrenhemel.