Cook Eilanden

Cook Eilanden

26 augustus 2024

Cook Eilanden

Nadat we de Genootschapseilanden achter ons hadden gelaten, zetten we koers naar de Cookeilanden. Met een stevige zuidoostpassaat maakten we goede voortgang. Zelfs met een rif in de zeilen, haalden we 7 of 8 knopen. De nachten aan dek waren aangenaam warm en de maan verlichtte de nachtelijke hemel tijdens onze korte oversteek van Bora Bora naar Rarotonga. Na het snelle zeilen kwamen we ruim op tijd aan op onze bestemming, dus we stonden allemaal te popelen om aan wal te gaan. Helaas heeft Rarotonga maar één kleine haven aan de noordkant van het eiland en deze was gesloten vanwege de deining die recht het havenbassin in liep.

Dus brachten we onze eerste twee nachten op de Cookeilanden door op een ankerplaats aan de westkant van het eiland. Dit betekende dat we niet aan land konden gaan, maar de ankerplek bleek echt geweldig te zijn! Zodra het donker begon te worden hoorden we walvissen heel dicht bij het schip blazen (of droomden we gewoon?). De volgende ochtend bij daglicht en bleek dat het echt walvissen waren. De hele dag door zagen we bultruggen om ons heen opduiken!

In de pauzes tussen de walviswaarnemingen hielden we onszelf bezig en maakten we van het schip één grote speeltuin. Paddleboard races, rondleidingen door de machinekamers, lessen touwsplitsen, speurtochten, luisteren naar de geschiedenis van de Oosterschelde en een quiz avond.

Toen de deining lager werd, waren we welkom in de haven van Avarua. De haven is eigenlijk niet zo groot, dus het schip ziet er hier erg indrukwekkend uit en alle eilandbewoners zijn erg blij om ons te zien. De hele tijd komen er mensen naar de kade om het schip te bewonderen en complimenten te geven, we hebben al de voorpagina van de “Cook Islands News” gehaald en zelfs een lokale kunstenaar of twee kwamen langs om schetsen van ons te maken terwijl we aan de kade lagen.