Ruhrorter Hafenfest

Ruhrorter Hafenfest

19 augustus 2024

Ruhrorter Hafenfest

Na een paar jaar van afwezigheid zijn we afgelopen weekend te gast geweest bij het Ruhorter Hafenfest in de Duitse stad Duisburg. We zijn hier op verzoek van het Havenbedrijf Rotterdam – die met de aanwezigheid van de ‘Helena’ de goede samenwerking met de haven van Duisburg wil onderstrepen. In tegenstelling tot bijna 150 jaar geleden zeilen we nu niet meer naar Duisburg – dat gaat door de vele bruggen helaas niet meer – maar is onze Oude Dame nog steeds in staat om op eigen (motor)kracht de Rijn te bevaren!

Na een voorspoedige, en prachtige, reis over de Nederlandse rivieren arriveerden we vorige week donderdag in Duisburg. We kregen een goede ligplaats, vlakbij het festivalterrein en met goed uitzicht op de brug waar op vrijdag een spectaculair vuurwerk werd ontstoken. Dat was een mooie afsluiting van een leuke en gezellige avond met de relaties van het Havenbedrijf Rotterdam.

Tijdens de weekenddagen houden we open schip, om alle bezoekers van het festival de ‘Helena’ van haar mooiste kant te kunnen laten zien. Scheepskok Boy had gelukkig voldoende ‘Helena’-cake gemaakt (naar ons 100-jaar oude recept) – en dat is voor iedere bezoeker altijd een smakelijk hoogtepunt!

De Duitse TV-zender WDR bracht ook een bezoek aan boord en interviewde schipper Boudewijn. Benieuwd? Klik dan hier! Op dit moment varen we over de Rijn terug naar Rotterdam. We kijken terug op een geslaagd evenement en kijken alvast met plezier vooruit naar volgend jaar!