Op weg naar Rarotonga

Op weg naar Rarotonga

16 augustus 2024

Op weg naar Rarotonga

De volgende etappe van onze reis gaat naar Rarotonga. We hebben ruim 11 dagen de tijd om 620 zeemijl te varen. Dat geeft ons de gelegenheid om nog een paar stops te maken op de Society eilanden. De weersberichten voorspellen eerst een paar dagen met weinig wind, daarna een stevige zuidoosten wind,  precies wat we nodig hebben om moeiteloos naar Rarotonga te varen.

Na vertrek uit Papeete (Tahiti) zijn we met een lichte zuidenwind naar Huahine gevaren, een heerlijke eerste zeildag. Net voor het ontbijt laten we het anker vallen bij het plaatsje Fare. De ankerplaats is erg krap en ligt vol met zeiljachten, dus wij liggen net buiten de toegestane ankerplaats. Het duurde dan ook niet lang voordat de lokale politie ons verzocht om ergens anders heen te gaan. Gelukkig mochten we een stukje verderop het schip vastleggen aan een enorme kunststof mooring boei, bedoeld voor cruise schepen.

De volgende dag was windstille dag en hebben we met de Oosterschelde een lagoon tour gedaan tussen de eilanden Raiatea en Tahaa. Deze twee eilanden zijn omringd door een groot koraalrif. Binnen in dit barriere rif zijn er talloze Motu’s (eilandjes) en koraalriffen. We zijn aan de oostkant van Raiatea de lagune binnen gevaren en al slingerend tussen de motu’s en riffen door naar het westen van Tahaa gevaren. Net voor de lunch hebben we ons anker laten vallen bij een ondiepe pas waar het water van de oceaan de lagune in en uit stroomt. Deze pas is helemaal dicht gegroeid met koraal, een perfecte plek om te snorkelen. Je ziet hier veel kleurrijke vissen en af en toe een rog. Na een paar uurtjes snorkelen en zwemmen hebben we onze weg vervolgd en met het laatste beetje daglicht zijn we de lagune uit gevaren richting Bora Bora, onze laatste stop op de Society eilanden.