Bora Bora

Bora Bora

29 juli 2024

Bora Bora

Frans Polynesië is ontzettend groot. Het bestrijkt de oppervlakte van heel Europa. En hoewel er vele eilanden zijn, liggen ze dus best ver van elkaar en zijn ze heel verschillend. Als je de  ronkende websites moet geloven is Bora Bora het mooiste eiland van allemaal. Dus wilden we het graag zien en liefst op een mooie dag.

Het weer in deze regio wordt bepaald door de grote lagedruksystemen die ver ten zuiden van ons, om de zoveel dagen langs trekken. Ze zorgen ervoor dat de wind, die doorgaans zuidoostelijk is, meer naar het oosten gaat en, bij passage van de fronten, via het noorden, westen en zuiden helemaal rond gaat.

Helaas gaat de frontpassage wel gepaard met flink wat regen. We hebben het dus zo gepland dat we op Bora Bora nog mooi weer hebben en daarna moeten we dan maar genoegen nemen met wat nattere dagen. Dat plan heeft goed uitgepakt. De afgelopen twee dagen heeft iedereen Bora Bora gezien bij een stralende zon die de mooiste kleuren in deze baai tovert. Inmiddels trekken buien over en vannacht wordt er veel regen verwacht. Wij gaan bij het eerste licht ankerop en zeilen dan naar de eilanden Tahaa en Raiatea, die samen in een grote lagune liggen, ook alweer omringd door een groot bariererif.