Delfsail

Delfsail

23 juni 2024

Delfsail

Afgelopen week was de ‘Helena’ te gast bij Delfsail, het grootste Sail evenement van Noord-Nederland. Het festival in Delfzijl wordt iedere vier jaar georganiseerd, maar omdat de vorige editie door corona werd uitgesteld, was het dus alweer acht jaar geleden dat de ‘Helena’ acte de présence mocht geven in de provincie Groningen!

Uit Rotterdam vertrokken we op 8 juni voor het eerste gedeelte van de aanbreng-reis naar Amsterdam, waar we in de vroege avond arriveerden. Vanuit de hoofdstad voeren we over het Markermeer en Ijsselmeer naar het Friese Grouw. De gunstige wind maakte dat we vanaf Enkhuizen heerlijk hebben kunnen zeilen!

Via Groningen bereikte we uiteindelijk Delfzijl, waar we ons konden opmaken voor een heel druk en gezellig maritiem festival. In vier dagen tijd hebben we enkele honderden gasten mogen ontvangen voor een vaartocht over de Eems en door de haven, te midden van tientallen grote windjammers, historische vaartuigen en kleine roeiboten. Het is altijd een prachtig gezicht om die grote schepen van dichtbij te zien! Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd evenement, waar we onze 149-jarige stevenaak weer eens op groot water in actie hebben kunnen zien!