23 apr Wouter's kunsten
Wouter's kunsten
23 april 2013
Vervolg van het verslag van Alice:
“Iets waarover ik nog niet heb geschreven, maar wat zeker niet onvermeld mag blijven, zijn de superprestaties van onze kok Wouter. Om jullie een idee te geven: dinsdag stond er een uitgebreide rijsttafel voor ons klaar, de volgende dag aten we verse tonijn en donderdag, ter ere van het bereiken van Tristan da Cunha, was er een driegangendiner met carpaccio, tournedos en Irish coffee toe. Bijna dagelijks zijn er bijzondere soepen, of smullen we van gehaktschotels, lasagna, chili con carne, rijstgerechten, en niet te vergeten van de lekkere desserts, zoals chocoladetaart, crème brûlée, broodpudding met custard, chipolatamousse, etc. Elke dag is er versgebakken brood en zelfgemaakte yoghurt; bij de lunch is er salade, zijn er pizzabroodjes, pannekoeken, of wentelteefjes… En zelfs als het stampen en slingeren van de ‘Oosterschelde’ je het idee geeft te zijn beland in een extreme kermisattractie, met oorverdovend lawaai van bestek dat in laden heen-en-weer schiet, en als de pannen door de kombuis vliegen, ziet Wouter toch kans op vaste tijden een heerlijke maaltijd te serveren; dan is het een soort plate-service op een diep bord, zodat je ook nog kans hebt het zonder knoeien naar binnen te werken. Wanneer het rustig weer is, zoals vandaag (en meestal), zitten we met z’n allen aan een mooi gedekte tafel, als in een restaurant. Met dit verschil dat je er hier wel altijd rekening mee moet houden dat er plotseling een bord of een glas in je schoot glijdt. Dat heeft al leuke slapstick-filmpjes opgeleverd! Maar na bijna vier weken op zee ben ik wel zeevaster geworden en weet ik dit soort verrassingen steeds vaker op het nippertje te voorkomen.
Weer een hartelijke groet vanaf de ‘Oosterschelde’ voor iedereen die dit leest!”